Babyolie – Gode råd til valg af bedste babyolie

Babyolie er en af de ting jeg ofte oplever at forældre mener man skal have. Men hvorfor bør du have babyolie? Hvad kan du bruge babyolie til? Hvilken babyolie er bedt? Alle disse spørgsmål om babyolie vil jeg forsøge at besvare i denne artikel om babyolie.

Hvorfor bruge babyolie?

Faktisk er det slet ikke nødvendigt med babyolie, selvom det nemt er den opfattelse man kan få. Det står nemlig på alle hylder i supermarkederne, det følger med i de fleste gratis babypakker og mange bloggere og baby sites skriver om det på nettet. Det er frit valg om man vil bruge babyolie til sin baby eller ikke.

Nu skal du ikke tro at jeg skriver dette fordi der er noget galt med at bruge babyolie, for der er nemlig flere tilfælde hvor babyolie fungerer super godt.

Hvornår skal jeg bruge babyolie?

Det leder os til spørgsmålet – hvornår – du skal bruge babyolie til din baby. Babyolie er lavet af en grund og bliver brug at mange forældre af en grund, og det er fordi det kan bruges til flere ting allerede fra din baby er nyfødt.

Anvendelse af babyolie:

 • Brug babyolie til bad i stedet for sæbe – det frarådes at bruge sæbe til babybad de første måneder, men babyolie kan anvendes i stedet.
 • Babyolie kan bruges til at fjerne arp – hovedbunden smøres med olien og lades være natten over, hvorefter arp’en er til at fjerne.
 • Babymassage – er godt for sanseoplevelsen, motorikken og fordøjelsessystemet.

Disse tre brugsscenarier er efter min mening nok til at anskaffe sig noget babyolie, da min erfaring siger at man som minimum for brugt det til en af de tre ovenstående brugstilfælde.

Hvilken babyolie er bedst?

Babyolier minder meget om hinanden, og der er derfor ikke den store forskel du skal være opmærksom på. Alligevel anbefaler vi altid at du går efter babyolier der overholde disse 3 kriterier:

 • Økologisk babyolie
 • Babyolie uden parfume
 • Svanemærket babyolie

Udover at de 3 babyolier jeg nævner herunder overholder ovenstående krav, så har de også alle sammen fået karakteren A i forbrugerrådet TÆNKs test af kemi i babyolier.

Sebra vegansk og økologisk babyolie

Når du har en baby er der god sandsynlighed for at du også kender mærket Sebra. Sebra laver ikke bare babyolie eller personlig pleje til babyer, nej de laver faktisk alt muligt til babyer. En af de ting der er mest kendt fra Sebra er Lille Per sengen eller Juno sengen, som den også kaldes. De har fået rettighederne til at producere den og genskabt den gamle designklassiker på ny.

Men tilbage til det det handler om nu, de laver nemlig også en babyolie – økologisk og vegansk. Babyolien afspejler meget godt hvad man ellers kan forvente fra netop Sebra, et produkt i god kvalitet lavet med stor omtanke for dit barn. Den kommer i en smart dispenser flaske, der går det nemt at dosere mængden af olie du vil bruge. Du kan se ingredienslisten herunder.

Ingredienser (100% naturlige, 89,9% økologiske)

 • Helianthus Annuus Seed Oil
 • Caprylic/Capric Triclyceride
 • Prunus Amygdalus Dulcis Oil (økologisk)
 • Prunus Armeniaca Kernel Oil (økologisk)
 • Tocopherol

Pris: 109 kr.

Neutral babyolie

Neutral er et mærke de fleste af os kender. Det er det førende mærke i Danmark indenfor parfumefri og allergivenlig personlig pleje. Du kan derfor med 100% ro i sindet også købe og benytte dig af deres babyolie. Det gode ved det er at det ofte er en babyolie du kan få i supermarkeder og derfor er det ikke mere besværligt end bare at tage den ned fra hylden når du alligevel er ude at handle.

Babyolien fra Neutral kommer i en almindelig “flaske” der modsat babyolien fra Sebra gør det lidt sværere at styre mængden der kommer ud når man skal brugen den.

Ingredienser

 • Olus Oil
 • Citric acid

Pris: 28 kr.

Derma babyolie

Derma er et andet kendt mærke indenfor personlig hudpleje og de laver også en babyolie som er helt neutral – altså uden parfume, parabener og allergivenlig, samt svanemærket.

Ingredienser

 • Caprylic/Capric Triglyceride
 • Olus Oil
 • Brassica Campestris Seed Oil (øko)
 • Brassica Napus Seed Oil (øko)
 • Prunus Armeniaca Kernel Oil (øko)
 • Tocopherol

Lav din egen babyolie

Du kan også lave din egen babyolie af naturlig olie, som ovenstående babyolier også er lavet af. Naturlige olier kan du købe i separate flasker og blande til en god og velfungerende babyolie. Tag f.eks. et kig på denne opskrift til en hjemmelavet babyolie.

Det er ikke alle olier du bør bruge på din baby, men herunder kan du se nogle af dem som er ok at bruge i en babyolie:

 • f

Hvad er babyolie lavet af?

Babyolie, i hvert fald den babyolie vi anbefaler, er lavet af naturlige olier.

Hvad gør jeg hvis baby har fået babyolie i øjet?

Som udgangspunkt er der ikke noget farligt ved at din baby har fået babyolie i øjet. Hvis det er meget generende kan du tage en våd vatrondel eller lidt saltvandsdråber og skylle øjet med.

I det tilfælde at du har brugt en babyolie med parfume eller andet der ikke anbefales i babyolier, så skal du med det samme få skyllet øjet med rent vand. Du kan bruge en vatrondel som nævnt ovenfor eller en pipette med vand.

Må jeg bruge babyolie i ansigtet?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.