Barnedåb fest

Barnedåb fest – huskeliste

Uanset hvilken fest man holder er der mange ting der skal holdes styr på og huskelisten er derfor lang. Sådan er det også til en barnedåb, men her er der bare tale om en traditionsrig fest, hvor det er endnu vigtigere at huske alt hvad der skal huskes for at man kan overholde traditionerne. Her har vi lavet en let overskuelig huskeliste til barnedåb, med de ting du bare ikke må glemme.

DåbsinvitationHusk at send invitationerne

Før du overhovedet afholder festen er det vigtigt at du udsender invitationerne, så folk dukker op. Men hvad endnu vigtigere er, er at du skriver de essentielle informationer i invitationerne. I dem skal der stå:

  • Kirkens navn og adresse, hvor barnet døbes. Så undgår du at nogle kommer for sent el. dukker op på receptionsadressen.
  • Adresse på receptionens afholdelse. Så er du sikker på at de invitereden kan finde frem til receptionen når i forlader kirken, og du slipper for at få utallige spørgsmål om hvor det er, når i er færdige i kirken.
  • Tidspunkter for de 2 seancer.
  • Hvilken type mad og drikke der serveres ved receptionen, så de inviterende ved hvor meget de skal spise hjemmefra.
  • Ønskeliste. Hvis i har gaveønsker medsend el. eftersend en ønskeliste.

Dåbskjole til baby

Sandsynligheden for at du glemmer netop dette er heldigvis ret lille, men vi har det lige med alligevel. Nogle har en dåbskjole der går i arv og bruges igen og igen, men der er også mange der skal ud og købe en ny dåbskjole.

Høre du til den første gruppe skal du sikre dig at dåbskjolen kan bruges og er i fin stand. Gør dette i god tid, så du kan nå at reparere huller el. tilpasse størrelsen hvis nødvendigt, så du ikke står i sidste minut og mangler en brugbar dåbskjole. Er det alligevel tilfældet, så læs med videre herunder.

Oli Prik dåbstøjHøre du til gruppen der skal ud at finde en ny dåbskjole, så er spørgsmålet hvor man finder en ny dåbskjole. Skal den specialsyes? er der butikker med færdiglavet dåbskjoler? el. skal jeg finde en brugt dåbskjole et andet sted? Faktisk er det super nemt at finde nye dåbskjoler online, for der er mange der forhandler dem. Et eksempel kunne være dåbskjoler fra Oli Prik, som er et dansk dåbskjole brand. De designer deres egne dåbskjoler og ligger i et prisleje der bestemt er acceptabelt. Du kan vælge mellem mere end 60 forskellige dåbskjole design på deres hjemmeside og de har hurtig levering.

Vælg en el. fem faddere

Når du vælger at dit barn skal døbes, skal der også vælges en gudmor el. gudfar og evt. flere faddere. En fadder har ansvaret for at barnet vokser op i den kristne tro og er vidnet til dåben finder sted. Derudover ser mange det som fadderens opgave at tage sig af barnet hvis der skulle ske noget, dette er dog kun tilfældet officielt, hvis man laver et testamente omkring det.

Du skal inden dåben have valgt hvem der skal være gudmor el. gudfar for dit barn. Udover den primære, kan du vælge op til fire faddere mere, som dermed og så er vidner til dåben og ansvarlig for at barnet vokser op i den kristne tro. Alle fadderne skal selvfølgelig sige ja til at blive det, og de står med oppe ved dåben. Den primære fadder er også den der holder barnet under selve dåben.

Mad og drikke til barnedåb

Efter selve dåben i kirken, er det meget traditionsrigt at invitere på reception hjemme el. i lejede lokaler. Hertil medfølger ofte lidt mad og drikke. Dette skal der selvfølgelig også styr på inden. Det nemmeste vil være at overlade maden til andre, altså bestille catering udefra el. som en del af det lokale i lejer. Dermed kan i være sikre på at der er mad og drikke til folk kommer frem.

Dåpspynt til pigeDåbspynt

Sidst men ikke mindst er det vigtig at gøre en fest lidt festlig, også selvom det er en barnedåb der normalt ikke ender i det vilde festbrag. Det er en fest der samler folk og de bliver gerne længe og snakker og hygger sig. Hyggen er vigtig og pynt hjælper i høj grad til at gøre et sted og en fest hyggelig at deltage i.

Der er mange muligheder når det kommer til dåbspynt, og det ville blive en lang artikel hvis jeg skulle komme med alle ideerne her. Derfor vil jeg i stedet efterlade dig med en anbefaling og det er at besøge Purple & Pink og se deres udvalg af barnedåbsynt.

Ok, du vil gerne have en liste over pynt der kan bruges. Den liste får du altså ikke her, men tag et kig på denne liste med barnedåbspynt og lad dig inspirere. Den er fyldt med gode ideer, alternative løsninger og sjove små detaljer. God fornøjelse!

Så længe du husker disse ting, lover jeg dig at din barnedåb ikke går helt i vasken og de inviterende inkl. jer selv vil have en fornøjelig oplevelse. Held og lykke med ind barnedåb og i øvrigt tillykke med titlen som forældre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.