Vlag af barnevogn

Hvad for en barnevogn skal man vælge?

Når man finder ud af at man skal have en baby, er noget af det første udstyr man tænker på – en barnevogn. Det er bestemt også en god ting at skænke det en tanke, for det er det babyudstyr du bruger mest i løbet af de første 2-3 år.

Der findes efterhånden mange smarte barnevognsmodeller, og selv hvert mærke har forskellige modeller og størrelser. De mest populære mærker er Odder, Emma Ljunga og Babyjogger, men spørgsmålet om hvilken type barnevogn du skal vælge står stadig.

Hvilken type barnevogn skal jeg vælge?

Overordnet set er der to typer barnevogne:

  • Klassisk barnevogn
  • Kombivogn

En klassisk barnevogn har en stor barnevognskasse hvori der kan placeres en lift til det første ca. halve år. Den er stabil, tryg og god at gå meget med.

En kombivogn er en barnevogn der kombinere lift, barnevogn og klapvogn, så du har det hele i samme model. Typisk er den også lidt mindre og lidt mere mobil, hvilket er godt hvis du bruger den meget i byen. Det er en smagssag hvilken man vil syntes er bedst, men tjek altid hvilke der er de bedste barnevogne i test.

Hvor meget vægt kan en barnevogn holde til?

Mange forældre bruger barnevognen til indkøb og transport og den bær derfor ofte på en masse ekstra vægt. Det er derfor en god idé at undersøge hvor meget vægt barnevognen kan klare at bære i nettet under kassen og evt. også på styret.

Mindre barnevogne og kombivogne kan kun klare omkring 5 kg, mens større barnevogne i nogle tilfælde kan klare mere. Det er vigtigt at du overholde de vægtbegrænsninger der dikteres fra producenten, da garantien ikke gælde hvis du putter mere vægt på.

Hvilke hjul på barnevogn?

Der kan også fås forskellige hjul til barnevogn. Almindelige hjul med dæk og slange el. punkterfrie hjul. Hvert hjul har sine fordele.

Vil du gerne undgå besvær med punkteringer, så skal du vælge det punkterfrie hjul. Det egner sig dog ikke særlig godt til terrænkørsel og længere ture. Samtidig er det også glat på nogle gulve og det kan være ret irriterende til tider. Med tiden vil de også trænge til en udskiftning.

Almindelig hjul er god til terræn og giver bedre affjedring generelt, til gengæld må du leve med at de nok punktere el. som minimum skal pumpes en gang imellem.

Hvor er det bedst at købe en barnevogn?

Det kan være lige godt at købe en barnevogn i en babybutik som det kan være at købe den på nettet el. brugt for den sags skyld.

Der er selvfølgelig nogle klare fordele ved at købe den i en butik hvis du følger dig utryg og i tvivl om hvilken du skal vælge. I butikken kan du prøve barnevognen, du kan få gratis rådgivning fra kompetent personale der ved alt om alle modeller.

Køber du den på nettet kan du i mange tilfælde også få god rådgivning, men du har selvfølgelig ikke mulighed for at prøve vognen. Til gengæld kan du ofte spare penge ved at købe den på nettet. Hvis du omvendt køber den brugt har du både mulighed for at prøve den og spare penge, mange penge, men må så også nøjes med det der er til salg på DBA og Reshopper.

Hvornår er det bedst at købe en barnevogn?

Der er ingen grundt til have en barnevogn stående allerede fra uge 12 i graviditeten. Vent i hvert fald til tredje trimester med at købe den. Nogle butikker tilbyder at du kan bestille den, men vente med at få den leveret (hente den) til behovet opstår, altså når du har født.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.