Lammeskind til baby

Lammeskind til baby

Om vinteren kan det blive meget koldt i Danmark, og det kan være svært at håndtere for en lille baby der endnu ikke har lært at temperaturregulere. Den bedste hjælp du kan få til dette er et lammeskind. Et lammeskind er perfekt til at ligge i bunden af barnevognen eller klapvognen da det fra naturens side kan ånde og dermed regulere temperaturen for dit barn. Her kan du læse hvordan du vælger et lammeskind til babyer.

Allergivenligt lammeskind

Det er vigtigt at du vælger et lammeskind der ikke er kunstigt, proppet med kemikalier eller behandlet med andre skadelige stoffer. Et kunstigt lammeskind skal fravælges fordi det slet ikke dur til at temperaturregulere på samme måde som et ægte lammeskind kan. Tjek derfor altid autenciteten af lammeskindet. Derudover skal du sikre dig at lammeskindet ikke er behandlet med fx krom el. andre giftige stoffer som i nogle tilfælde anvendes under garvningsprocessen. Sidst men ikke mindst skal det gerne være i så god kvalitet at det ikke fælder.

Baby lammeskind

Vi vil derfor anbefale at du køber dit lammeskind fra Lammeskindet.dk som endda har lavet en kategori med deres “sundeste” lammeskind og dermed mest velegnet til babyer og børn. Hvis det ikke skal blive for dyrt at erhverve sig et lammeskind til baby, så er det oplagte valg nok deres “Lammeskind til børn” der fås i en råhvid farve (se billedet). Det har en rigtig god størrelse til barnevogne og klapvogne, da det måler 75×50 cm og de fleste barnevogne er omkring 90 cm i længden i indvendige mål og de 75 cm vil være rigeligt til at baby ligger med hoved og hele overkroppen på lammeskindet når den sover. De færreste barnevogne er bredere end 50 cm og der vil derfor være mulighed for at fastgøre skindet i siderne af vognen, så det ikke glider rundt.

Lammeskindet er ægte og naturligt fra New Zealand og så er det klinisk testet hvilket betyder det er godkendt til børns sarte hud, det er naturligt uden skadelige stoffer, det er varmeregulerende, har et certifikat fra Woolmark, ingen lugte og Oekotex certificeret. Det er uden tvivl det bedste lammeskind til den bedste pris til børn og babyer. Vær OBS på at ingen naturlige lammeskind er ens og der derfor kan forekomme variationer i farve og form. Lammeskindet koster 599 kr. når det ikke er på tilbud.

Er dette ikke lige det lammeskind du går og drømmer om, så er der 16 andre lammeskind at vælge i mellem i kategorien med lammesking til børn og flere 100 forskellige skind på deres hjemmeside, som du kan vælge imellem.

Se lammeskind til baby

Brug af lammeskind til baby

Når du køber et lammeskind til din baby, skal du være opmærksom på hvor og hvornår du bruger det. Et lammeskind kan varme rigtig meget og det skal man huske selvom de også er temperaturregulerende, så er det altså lige meget hvis temperaturen er 30 grader udenfor. Der er derfor forskel på hvor og hvornår du skal bruge lammeskindet.

Indendørs brug

Aldrig. Det vil i stort set alle tilfælde være helt unødvendigt og farligt at have dit barn liggende på et lammeskind, hvis det sover indenfor. Skal du bruge det indenfor, så er det genialt som legetæppe især hvis der er lidt fodkoldt fx i et sommerhus. Det betyder også at du ikke skal bruge det i barnets seng, for hvis det bliver for varmt for babyen øger det sandsynligheden for vuggedød. Sundhedsstyrelsens officielle anbefaling er også at man ikke bruger lammeskind til babysøvn indendøre.

Udendørs brug

Det er her lammeskindet kommer til sin ret og virkelig kan gøre en forskel. I januar, februar og marts kan virkelig have nogle kolde måneder herhjemme i Danmark og i stedet for at give dit barn lag efter lag på, så kan du bruge et lammeskind. Ligger du din baby ovenpå et lammeskind i klapvognen el. barnevognen, kan du nøjes med at give dit barn noget mindre tøj på, da det virkelig hjælper med at holde på varmen. Lammeskindet er åndbart, temperatur- og fugtregulerende, men det kan også betale sig at give din baby uldtøj på under vintersøvnen, fordi det har de samme egenskaber og vil derfor ikke forhindre lammeskindet i at gøre det det kan – nemlig holde det behageligt for baby.

Vask og vedligeholdelse af lammeskind

Uanset hvordan du bruger dit lammeskind, så er det vigtigt at vedligeholde, vaske og lufte det ofte. Her er en punkt guide til vedligeholdelse og vask af dit lammeskind, så du sikre det holder længere.

  • Ryst og luft gerne så ofte som muligt.
  • Fra naturens side er skindet bakteriehæmmende og du behøver derfor ikke vaske det oftere end det trænger. Ofte kan en våd klud kombineret med ryst og luft klare det meste.
  • Vaskes ved 30 grader uldvask med uldvaskemiddel der indeholder lanolin.
  • Bør tørres liggende fladt på gulvet eller et tørrestativ.
  • Efter vask og tørring kan det virke lidt stift idet. Dette kan løses ved at børste lammeskindet med en lammeskindsbørste (kan købes sammen med dit lammeskind) for at få blødheden tilbage i pelsen. Bagsiden kan løsnes ved at trække det henover en bordkant.

Nu er du klædt godt på til at give din baby den bedste mulige søvn hele vinteren.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.