Guide til de bedste sansegynger

Sansegynge til baby og børn – Guide til de bedste sansegynger!

[et_pb_section fb_built=”1″ custom_padding_last_edited=”on|desktop” admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ custom_padding=”-50px|||” custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ transparent_background=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” fb_built=”1″ bb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row padding_mobile=”off” column_padding_mobile=”on” admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” max_width=”780px” custom_margin=”-50px|||” custom_padding=”-50px|||” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”on” width_unit=”on” custom_width_px=”780px” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_post_title meta=”off” _builder_version=”3.0.87″ title_font_size=”32px” title_line_height=”1.5em” background_color=”rgba(255,255,255,0)” parallax=”on” parallax_method=”off” parallax_effect=”on” module_bg_color=”rgba(255,255,255,0)” border_style=”solid” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″][/et_pb_post_title][et_pb_text _builder_version=”3.29.3″ hover_enabled=”0″ border_style=”solid” _i=”1″ _address=”0.0.0.1″]

Sansegyngen er en dansk opfindelse fra 2001, opfundet af Erik Hougaard. Siden har flere baby- og børnemærker taget den til sig og er også begyndt producerer den. I dag er der flere forskellige sansegynge modeller, her i artiklen afdækker vi alt hvad du skal vide om sansegynger.

Artiklens indhold:

Hvad skal du med Sansegyngen?

Det første og mest nærtliggende spørgsmål er hvad der egentlig er så godt ved sansegynger eller fugleredegynger som de også kaldes? Hvorfor er det godt for babyer og børn og hvordan kan den have en effekt på deres udvikling?

Styrker balance og koordination

Sansegyngen styrker især barnets balance og koordination. Det gør den fordi den både kan gynge og snurre i alle retninger. Til forskel fra andre gynger hænger sansegyngen nemlig kun i en snor og det er det der gør at gyngen kan snurre, gynge frem og tilbage og fra side til side, ja den kan sågar gynge rundt. Netop disse bevægelser er med til at aktivere væsken i buegangene i vestibulærsansen, som er rigtig vigtig i forhold til udvikling af barnets balance.

Det anbefales at du bruger sansegyngen allerede fra babyen er nyfødt. De svingene bevægelse har som regel også en beroligende effekt på nyfødte og kan derfor hjælpe dig med at få dit barn til at falde i søvn.

Indendørs sansegynger

Der er forskel på indendørs og udendørs sansegynger, men man kan også få sansegynger der kan bruges både indendørs og udendørs.

Den originale sansegynge

Den originale sansegyngeDen originale sansegynge er den der er opfundet af danske Erik Hougaard og som siden introduktionen i 2001 er levet godkendt til både privat brug og brug i institutioner. Den bliver produceret i Danmark ved håndkraft og fås derfor ikke i bedre kvalitet.

Sansegyngen er rund med en slank ydre ring og et fint vævet net som barnet kan sidde på. Gyngen hænger meget lavt, så barnet selv kan komme op i den og ned fra den igen. Længden på gyngen kan justeres, men det anbefales at den hænger så lavt som muligt. Gyngen kan sagtens holde til et eller flere børn, da den kan bære op til 200 kg. Den kan fås i 3 forskellige farver: rød, gul og sort. Diameteren på sansegyngen er 96 cm.

Pris: 799,00 kr.

Køb Den Originale Sansegynge

Krea sansegynge

Krea sansegyngeBørnemærket Krea har også lavet en sansegynge. Det er blevet til en meget populær model og den er da også en del anderledes end den originale sansegynge. Den fungere på samme måde og har de samme funktioner, men er ikke lavet med det klassiske net.

Krea sansegyngen er lavet i 100% nylon og er helt lukket i bunden. Materialet gør at den kan holde både til indedørs og udendørs brug. Gyngen kan klare en belastning på op til 100 kg. Den fås kun i en farver og det er sort. Diameteren på sansegyngen er 100 cm.

Pris: 369,00 kr. (fås også hos Coop for 599,00 kr.)

Fås hos Mammashop

Nordic Play sansegynge

Nordic Play sansegyngeMærket Nordic Play er også kommet med deres bud på en sansegynge. Den minder mere om originalen, dog med en noget kraftigere ramme som er lavet af metal. Metalkanten er omgivet af skum, så barnet ikke kan få unødvendige skader på gyngen.

Nordic Play sansegyngen har også et net som bund og kan justeres til i flere forskellige højder. Gyngen har en diameter på 100 cm og kan tåle en belastning på max. 100 kg. Gyngen fås kun i en farve og det sort, men kan selvfølgelig pyntes med en hynde.

Pris: 449,00 kr. (Fås også hos Coop for 449,95 kr.)

Fås hos Only4kids.dk

bObles tumlegynge

bObles tumlegyngeDen sidste sansegynge vi synes er blandt de bedste, er det populære børnemærke bObles’ tumlegynge. Den kan udelukkende bruges indendørs, da den er lavet af det lækre skum som man kender fra andre bObles produkter. Selve gyngen er en del anderledes end de andre sansegynger, da den er lavet af helt andet materiale og formen ligeledes er anderledes.

bObles tumlegynge er lavet af det klassiske bObles skum og så er den helt firkantet. Den fungere på samme måde som de andre sansegynger og har samme udviklende effekt på babyer og børn. Størrelsen på gyngen er 49 cm x 59 cm og så er den 4 cm tyk. Den kan tåle en vægtbelastning på max. 80 kg.

Pris: 1.199,95 kr.

Fås hos Kids-World.dk

Udendørs sansegynger

Den originale sansegynge udendørs

Som nævnt er der forskel på udendørs og indendørs sansegynger, her har vi set nærmere på nogle af dem der er lavet specielt til udendørs brug. Gynger som fx Krea sansegyngen og Nordic Play sansegyngen kan bruges både indendørs og udendørs.

Den originale udendørs sansegynge

Opfinderne af den originale sansegynge har lavet en speciel udgave af gyngen til udendørs brug. Det betyder at den er fremstillet af bedre og kraftigere materiale, men også at snorlængde er anderledes, af sikkerhedsmæssige oversager. Gyngen til udendørs brug kan altså også bruges indendørs, hvi blot man køber et forlængerstykke.

Pris: 699,00 kr.

Køb Den Originale Sansegynge

Krea sansegynge også til udendørs brug

Krea’s sansegynge er lavet af 100% nylon og nylon er et af de mest kraftfulde stoffer, og holder både indendørs og udendørs i alt slags vejr. Så selvsamme sansegynge kan altså bruges indendørs og udendørs. Jeg vil dog anbefale at man taget den ned og ligger den indendørs eller i et skur når den ikke bruges og i hele vinterhalvåret.

Pris: 398,00 kr. (fås også hos Coop for 599,00 kr.)

Fås hos Mammashop

Nordic Play sansegynge også til udendørs brug

Nordic Play sansegyngen er ligeledes lavet til både indendørs og udendørs brug. Den har en kraftig ramme af metal og bunden er et net, så der på den måde ikke bliver fanget alverdens skidt og snavs i gyngen. Jeg vil igen anbefale at tage den indenfor hvis det bliver regnvejr og i vintersæsonen, da vejret bare tager hårdere på alt.

Pris: 449,00 kr. (Fås også hos Coop for 449,95 kr.)

Fås hos Only4kids.dk

Sansegynger til institutioner

Den originale sansegynge til institutionerLegetøj og udstyr har det altid hårdere på institutioner end i hjemmet. Det betyder også at man gerne skal have noget der holder lidt bedre når det skal befinde sig i en institution. Det samme gælde med sansegynger, der er nemlig udviklet en sangegynge specielt til institutioner.

Den originale sansegynge til institutioner

Den danske producent bag den originale sansegynge, har lavet en udgave helt specielt til institutioner. Den er langt mere kraftig end den almindelige sansegynge, da langt flere børn skal bruge den i længere tid og legene kan gå noget voldsommere for sig.

Sansegyngen har samme design som den originale, den er bare lavet af kraftigere dele og holder dermed til en vægtbelastning på hele 500 kg. Diameteren er ikke anderledes og er derfor 97 cm og snorlængden er faste 175 cm, men man kan bestille med en anden længde ved forespørgsel. Derudover er institutionsgyngen godkendt af Teknologisk Institut i henhold til certifikat EN 1176-1 og EN 1176-2.

Pris: 2.799,00 kr.

Køb Den Originale Sansegynge

Stativer og kroge til sansegynger

Når man har købt en sansegynge kan man hænge den op på to måder. Enten kan man bruge et stativ eller også kan man bruge en krog.

Stativ til sansegynge

Der er flere stativer lavet specielt til sansegyngen, men hvis du har et stativ i haven i forvejen kan dette også bruges som stativ til sansegyngen. Jeg vil kun anbefale at bruge et stativ til sansegyngen, hvis den skal hænge udenfor, da det er i de færreste hjem der er plads til et helt stativ.

Cubic stativ inklusiv sansegynge

Cubic stativ med sansegyngeDer er ikke noget bestemt stativ der kan anbefales til en sansegynge, men hos Coop kan du få et gyngestativ inklusiv sansegynge og på den måde slå to fluer med et smæk. Det er et sæt fra mærket Cubic og er i yderst god kvalitet.

Det hel er CE mærket, sansegyngen er lavet i 100% nylon med en lukket bund ligesom Krea gyngen. Stativet er lavet af solide sortmalede træbjælker og der er også mulighed for at hænge sansegyngen op i 2 snore ligesom en almindelig gynge. Ønsker du at købe et gyngestativ for sig, kan et hvilket som helst stativ bruge, bare sørg for at der er god afstand mellem bjælkerne, da sansegyngen jo gynger i alle retninger.

Pris: 2.549,00 kr.

Fås hos Coop Shopping

Krog til sansegynge

Det anbefales at du bruger en krog til at ophænge din sansegynge indenfor, dels på grund af plads og dels på grund af sikkerhed. At hænge en sansegynge i en krog i loftet er noget af de sikreste man kan gøre, da du kan være sikker på loftet ikke vælter nogle steder.

Power Hook – Den bedste krog til gynger

Krog til sansegyngeHar du et gyngestativ i forvejen eller skal gyngen hænge indendørs, vil jeg anbefale at du køber en krog til formålet. Det er et langt billigere og nemmere alternativ en at købe et stativ der først skal samles. Du kan købe kroge i byggemarkeder eller på nettet, bare sørg for den kan sidde fast i det materiale den skal hænge i.

Vi anbefaler at du køber krogen med navnet Power Hook. Den er specielt lavet til ophængning af sansegynger. Den har et kugleleje i toppen der gør at sansegyngen kan snurre frit, uden at blive viklet ind. Med følger der skruer til at montere den, men vær opmærksom på at det er de rigtig skruer til det materiale dit loft er lavet af. Ellers kan du få de skruer du skal bruge i et byggemarked.

Pris: 229,00 kr.

Fås hos Mammashop

Tilbehør til sansegynger

Som med alt andet i verdenen findes der også tilbehør til sansegynger. Det er tilbehør der kan gøre legen på sansegyngen sjovere og opfordre børnene til at bruge deres fantasi endnu mere. Vi har taget et kig på det bedste tilbehør til sansegynger.

Pude til sansegyngePude til sansegynge

En pude til sansegyngen gør den rarere at sidde på i længere tid og da de fleste sansegynger jo er lavet af net, kan en pude være en rigtig god idé. Har du en baby du vil gynge i sansegyngen skal du faktisk have en pude, så babyen ikke vikler sine arme og ben ind i nettet og kommer til skade.

Pris: 555,00 kr.

Køb sansegynge pude

Der kan også fås en speciel hynde til Nordic Play sansegyngen hos Only4Kids.dk, hvor gyngen også kan købes (Pris: 199,00 kr.).

Kant til sansegyngeKant til sansegynge

Du kan også få kanter til sansegynger og det er igen en god idé hvis du har en baby og du ønsker at babyen skal kunne ligge i sansegyngen uden opsyn længere tid. Kanten til sansegyngen forhindre at babyen kan ryge ud af gyngen og for den sags skyld også at noget husdyr kan hoppe op i gyngen.

Pris: 495,00 kr.

Køb kant til sansegynge

Telt til sansegynge

Teltet kan bruges for at føje en ekstra dimension til legen i sansegyngen. Det giver barnet mulighed for at lege helt nye lege og have sin egen hule i hjemmet. Teltet tilføjer ikke på samme måde som puden og kanten ekstra komfort og sikkerhed til sansegyngen.

Pris: 495,00 kr.

Køb telt til sansegynge

Her kan du købe sansegynger og tilbehør online

Der er mange webshops efterhånden der sælger sansegynger og tilbehør hertil. Vi har valgt at gøre det nemt for dig ved at slutte artiklen af med at lave et overblik over alle de online butikker der sælger sansegynger og sansegyngetilbehør. Du kan kan klikke på deres logoer herunder for at komme direkte til sansegynger og tilbehør i butikken.

Sansegyngen har mange andre navne, som den har fået grundet dens udseende og/eller funktioner. Her er derfor lige et overblik over andre navne sansegyngen går under.

Fugleredegynge

Fugleredegyngen er et andet meget populært brugt navn for sansegyngen. Den har fået det navn af flere grunde, dels på grund af dens udseende, da den jo er rund og omsluttende. Derudover har den også fået det navn fordi dens formål er at udvikle dit barn (din unge), ligesom fugleunger bliver udviklet i en tryg og varm rede.

Edderkoppegynge

Dette navn har den fået primært på grund af dens udseende, som jo er et net ligesom edderkopper kravler rundt i. Samtidig danner gyngen rammer for et helt net af forskellige lege, som kun er begrænset af barnets fantasi.

Motorikgynge

Motorikgynge er et noget bredere navn, som også bruges om andre gynger end netop sansegynger. Motorikgynger er bare et navn for alle de gynger som er med til at udvikle barnets motorik, som altså også sansegyngen er med til.

Babygynge

Babygynger er ligeledes et vidt begreb, men bruges om sansegynger, fordi de er yderst ideelle til helt små babyer. Babygynger kan dog dække over alle gynger der kan bruges af babyer.

Svævegynge

Det sidste navn der bliver brugt om sansegynger er svævegynge, som bruges fordi den fornemmelse babyer og børn får af at bruge sansegyngen er en svævende fornemmelse. Det er en følelse især babyer godt kan lide fordi det minder lidt om da de lå og flød rundt inden i morens mave og mange børn kan lide den fordi det ofte giver en kildende følelse i maven.

Nu tror jeg du har al den information du skal bruge om sansegynger! Hvis ikke er du altid velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet herunder. Jeg håber dit barn får ligeså meget glæde af sansegyngen som mit gør.

[/et_pb_text][et_pb_comments show_count=”off” _builder_version=”3.16″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” button_letter_spacing_hover=”0″ _i=”2″ _address=”0.0.0.2″ button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”on” button_letter_spacing__hover=”0″ button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”off” button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_comments][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.