Bedste klapvogn til rejsen

Bedste klapvogn til flyrejse – Rejseklapvogn bedst i test 2022

Når du skal ud at rejse med små børn, så er det nødvendigt at have en klapvogn med, da de fleste børn ikke kan holde til at gå ret længe. Nogle typer klapvogne er lavet med det formål at være gode til at transportere. Vi har her set nærmere på den type klapvogne der er gode til rejsen.

Ofte kaldes klapvogne til at rejse med for paraplyklapvogne da man hurtigt kan folde dem sammen i en kompakt aflang pakning, præcis ligesom med en paraply. De kan alle de klapvogne vi har set nærmere på i testen her også, og de er derfor alle ideelle at rejse med, men der er forskel på kvaliteten.

Testvinder: Chicco Miinimo

Chicco Miinimo blå klapvogn

Chicco Miinimo er min personlige favorit og desuden den vi har vurderet til at være bedst i test. Den er nemlig super let, meget kompakt og egner sig faktisk helt ideelt til en flyrejse. Kvaliteten er også i top og hvis ikke du tager mit ord for det, så kan du tage andres ord. Chicco er nemlig et af de mest populære mærker når det kommer til valg af klapvogn, især kompakte klapvogne til at rejse med.

Klapvognen er ideel til alle børn i alderen 0-3 år eller op til 15 kg. Udover barnets vægt kan der under sædet ligge op til 5 kg ekstra tilbehør, i form af fx bleer, tøj eller indkøb. En af de bedste ting ved denne klapvogn er at Chicco har formået at bygge den så man kan ligge ryglænet helt ned, samtidig med at de har lavet den så kompakt som de har. det betyder at dit barn kan tage en god og lang lur i denne klapvogn også på ferier. Det er også muligt at låse forhjulene, der ellers kan dreje 360 grader rundt, og baghjulene kan også låses så den ikke køre nogen steder.

Chicco Liteway klapvogn

Chicco Lite Way klapvogn mørkeblå

Det er ikke den billigste klapvogn i klassen, men den er super god og praktisk. Chicco Liteway er en fantastisk klapvogn til rejsen. Den har funktioner der gør at man kan gå langt med den, man kan bl.a. låse hjulene, ligge ryglænet helt ned og så er der en stor kurv til opbevaring under sædet. Stellet er lavet i letvægtsaluminium, som er solidt og ikke vejer og så er der indbygget fjedring i baghjulene. Det er en luksusklapvogn til alle typer rejser.

Den kan bruges til børn fra de er nyfødte og op til 18,1 kg store og kvaliteten er også til at den kan holde i mange år og bruges af flere børn. Sædet kan indstilles i 5 forskellige positioner, så dit barn kan sidde behageligt hele tiden, og så kan det selvfølgelig ligget helt ned så der er mulighed for at tage en god lur. Desuden er stof og generelt kvaliteten af materialerne helt i top, så den er rigtig lækker at køre med.

Indtil videre er klapvognen fra Chicco lavet i 3 modeller: Liteway, Liteway 2 og Liteway 3, hvor 3 er den nyeste. Du skal ikke lade dig skræmme af de ældre modeller da de er i ligeså god kvalitet. Prisen ligger i en den høje ende i forhold til andre paraplyklapvogne, men ved du at skal rejse et par gange om året enten med tog, bil el. fly, så er de penge godt givet ud. Den fylder ikke meget og så er den stadig super komfortabel for barnet at sidde/ligge i og for dig at gå med.

GB Pockit el. Qbit

GB GoodBaby Pockit rejseklapvogn

Dette er nok den mest kompakte klapvogn i klassen, men den koster også derefter hvilket bl.a. også er en af grundende til den ikke er testvinderen. GB Pockit eller dens storebror Qbit kan bryste sig af at have de 2 mest kompakte klapvogne i verden. Fokus har også været på at lave en så kompakt klapvogn som muligt, men når man gør det må man gå på kompromis med andre funktioner.

GB Pockit er den mindste af de to klapvogne og den vejer ingenting (5,6 kg) og fylder ingenting (32 x 20 x 38 cm), men den er også begrænset i funktioner. Desværre kan man ikke ligge sædet helt ned, så den er altså ikke optimal for baby at tage en lur i, og desuden er skyggen meget lille så der vil nemt komme sol ind på barnet. Til gengæld kan man godt spænde barnet fast og komforten er helt i top. Under klapvognen er der plads til at opbevarer et par kg til turen. Ligesom de andre klapvogne passer den til babyer op til ca. 17 kg. Vil du have lidt ekstra komfort, så fås den også i en Pockit+ model med lidt større skygge og bøjle der gør at barnet sidder bedre.

GB GoodBaby Qbit rejseklapvogn

GB Qbit er en lidt større model der giver lidt flere funktioner og bedre komfort. Blandt andet er der en smart bøjle foran babyen der giver bedre muligheder for at læne sig frem og kigge rundt. Desuden er skyggen meget større og mere beskyttende. Kurven under kan bære en del mere, faktisk op til 5 kg. Selvfølgelig er den så ikke ligeså kompakt, men ellers har den de samme specifikationer. Jeg kan også oplyse at den fås i en Qbit+ udgave.

Vi er i gang med at teste disse klapvogne: Moweo Aerious og Beemoo easy fly.

Må jeg tage klapvogn med i fly?

Det kommer helt an på størrelsen af klapvognen, samt den tilladte mængde håndbagage. Det er umuligt at give et standard svar på dette spørgsmål da flyselskaber har forskellige krav til håndbagagens størrelse.

Generelt er det dog sådan at håndbagage højst på veje X kg og have dimensioner der måler cm x cm x cm

Regler ved flyrejse med klapvogn

Du må altid have din klapvogn og/eller barnevogn med på en flyrejse, men det er forskelligt hvad reglerne er omkring dette fra flyselskab til flyselskab. Som regel vil det være et krav at du skal pakke større klapvogne og barnevogne sammen og indlevere dem som special bagage i lufthavnen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.