[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” custom_padding=”-50px|||” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”on” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off” column_padding_mobile=”on” custom_width_px=”780px” custom_padding=”-50px|||” custom_margin=”-50px|||” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_post_title admin_label=”5 tip til at skrive en god legat ansøgning” title=”on” meta=”off” author=”on” date=”on” categories=”on” comments=”on” featured_image=”on” featured_placement=”below” parallax_effect=”on” parallax_method=”on” text_orientation=”left” text_color=”dark” text_background=”off” module_bg_color=”rgba(255,255,255,0)” border_style=”solid” title_font_size=”32px” title_line_height=”1.5em” _builder_version=”3.0.66″ /][et_pb_text _builder_version=”3.0.66″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Som nævnt vurderer vi hvem der skal modtage vores legat ud fra en ansøgning som du sender til os. Derfor er det også en god idé at skrive en rigtig god legat ansøgning. Vi vil gerne lige hjælpe dig i gang med den gode legat ansøgning, så her kommer et par tips.

Tip #1 – Hv’erne

Først og fremmest skal du gøre det helt klart hvem du er, så vi får et indtryk af dig. Derudover er det essentielt, at du har et godt svar på spørgsmålene: Hvilket formål søger du legatet til? Og hvorfor har netop du brug for legatet?

Generelt skal du bare have svaret på alle ‘Hv’-spørgsmål i din ansøgning, med ekstra væg på de to ovennævnte. Huskelisten er altså som følger:

  • Hvem…?
  • Hvad…?
  • Hvilket…?
  • Hvorfor…?
  • Hvordan…?

Tip #2 – Læs alt om legatet

Inden du skriver ansøgningen skal du have styr på alt om legatet. Du skal vide præcis, hvilke krav der er for at ansøge. Er du fx ikke enlig mor og studerende i dette tilfælde, kan du ikke søge dette legat.

Tip #3 – Lav et budget

En af de vigtige ting i legatansøgningen er budgettet. Vi vil gerne se, at du kan vise du har styr på din økonomi. Lav derfor et budget over de udgifter og indtægter du har/kommer til at have, både så du viser, at du ikke er økonomisk uansvarlig, men også så du viser at der rent faktisk er et hul i dit budget som vores legat kan hjælpe dig med at dække.

Tip #4 – Inkludér gode anbefalinger

Hvis muligt, så find gerne nogle gode referencer der kan skrive en god anbefaling om dig. Din reference skal meget gerne gøre fortælle hvorfor og hvordan du kan bruge legatet. Hvad vil du få ud af det, som andre måske ikke vil få ud af det? Dine referencer kan være forelæsere, undervisere, medstuderende, arbejdsgivere m.m.

Tip #5 – Korrekturlæsning

Inden du sender din ansøgning afsted skal du læse den igennem, ikke 1, ikke 2, men gerne hele 3 gange og få evt. også en ven eller familiemedlem til at læse den igennem. Derudover er det værd at overveje om den er indbydende at læse. Få eventuelt smidt et flot design på den, lav korte afsnit, overskrifter og punktopstillinger.

Bøger om legatsøgning for studerende og enlige mødre

Vil du gerne vide endnu mere om legatsøgning og hvordan du skriver den perfekte legatansøgning, så er her et pare gode anbefalinger til bøger der guider dig til præcis hvordan du skal gøre. De kan også bruges til at søge andre legater til studerende og enlige mødre.

Legatsøgning for enlige mødre

Legatsøgning for enlige mødre bogaf Trine Toft

Trine Toft har nærmest specialiseret sig emnet legatsøgning og udgivet flere bøger om emnet. I denne bog kommet hun specifikt ind på, hvordan du som enlig mor/forsørger finder de rigtige legater og skriver en top god ansøgning.

Pris: 45 kr.

Køb bogen

Legatsøgning for studerende

af Trine Toft

Igen vil jeg anbefale en bog af Trine Toft, som hedder legatsøgning for studerende. Er du enlig mor og studerende kan du også søge en masse legater som bliver uddelt til studerende. Denne bo guider dig til alle de relevante legater og hvordan du skriver den bedste ansøgning til disse legater.

Pris: 54,95 kr.

Køb bogen

Andre legater

Der findes mange andre legater end vores, men at finde rundt i dem alle kan være ene jungle. Derfor er der også udgivet flere bøger der har samlet et overblik over samtlige legater man kan søge i Danmark.

Bog med alle legater og fonde

Legater og fonde bogAf Per Billesø & Berit Jylling

Dette er den ultimative bog over legater og fonde i Danmark. Den bliver opdateret hvert år, så den altid har de nyeste legater med. Den indeholder legater indenfor 12 forskellige emneområder og er mere end 600 sider lang, så der er potentielt massere af støttekroner at hente her.

Køb bogen

Du kan også bruge hjemmesiden legatbogen.dk, hvor størstedelen af de legater du kan søge er samlet. Hjemmesiden kan bruges til at finde præcis de legater der passer din profil, hvad end du er enlig mor, studerende eller søger et rejselegat.

[/et_pb_text][et_pb_comments show_avatar=”on” show_reply=”on” show_count=”off” background_layout=”light” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]