Toiletsæde til toilettræning

Toiletsæde til børn – Vælg den bedste toilettræner til børn

Der kommer en dag hvor man er nødt til at lære sit barn at gå på toilettet ligesom alle os andre, for bleen skal de helst ikke være afhængig af resten af livet. Men et almindeligt toilet er alt for stort til en 2-3-årig, men det kan løses med et toiletsæde til børn. Hvad er der af muligheder? Det behøver du slet ikke tænke over for vi har kigget lidt omkring og fundet frem til de bedste toilettrænere.

Og ja, der findes lidt forskellige løsninger, for at være helt præcis er der 4 løsninger. Den ene af løsningerne er en helt almindelig potte som fungerer som et selvstændigt toilet for babyer. Vil du gerne have en potte, så læse vores test af potter til børn. I dette indlæg kan du læse om de 3 andre alternativer, som rent faktisk gør et almindeligt toilet børnevenligt. Vi kommer til at anbefale de bedste modeller indenfor hver type toiletsæde til børn:

  1. Klassisk toiletsæde/-potte
  2. Avanceret toilettræner
  3. Toiletsæde til familien

Bedst i test børnesæde til toilet

Vi har kåret to af de toiletsæder der er bedst i test, og de har begge været brugt i mit eget hjem. Den ene er et bedst i test toiletsæde og den anden er et bedst i test toiletsæde med trapper og kendt som toilettræner.

Toiletsæde – bedst i test

Vinder: Babytrold toiletsæde

Toilettræner – bedst i test

Vinder: Kiddyloo toilettræner

Klassisk toiletsæde til de små børn

Den nemme og billige løsning er at købe et simpelt toiletsæde der kan placeres ovenpå dit eksisterende toiletbræt. Denne type toiletsæder til babyer findes der utallige modeller af fra stort set alle de kendte baby- og børnemærker. Selvom det er en relativt simpel anordning, så kan prisen variere end del fra ca. 50 kr. og til lidt over 200 kr. Jeg ser ingen grund til at give så mange penge for et toiletsæde der alligevel skal bruge i en meget begrænset periode. Er det denne type toiletsæde du gerne vil gå med, så er der 3 anbefalelsesværdige modeller.

Toiletsæde børn fra Thermobaby

Thermobaby toiletsæde

Billigt og enkelt, det er den løsning du får her med et toiletsæde fra det kendte og populære mærke Thermobaby. Sædet fungerer på den måde at du placerer det ovenpå toilettet når brættet er slået op, og slår det rigtige toiletbræt nedover, så det bliver holdt fast. Det fungerer så ligesom en potte bare ovenpå toilettet og er den perfekte måde at starte toilettræningen på det rigtige toilet på.

Det er super smart, koster kun 48 kr. og fungerer bare. Toiletsædet fås i fire udgaver i farverne grå, hvid, lyserød og blå og der er ikke så meget hokus pokus på sædet som der kan være på andre toiletsæder til børn. Det kan være en god ting at det er så simpelt, så dit barn ikke bliver distraheret og i stedet holder fokus på det som det handler om. Når det har lært at gå på toilettet kan du evt. købe et mere “spændende” toiletsæde.

Pris: KUN 48 kr.

Beemoo toiletsæde med skammel

Apropos skamler, så kan du altså også købe toiletsæde-skammel sæt. Du behøver altså ikke købe det hver for sig og du kan hos Jollyroom købe et sæt fra mærket Beemoo. Det indeholder en simpel skammel (1 trin) og et toiletsæde der minder om de andre. Der er ikke så mange valgmuligheder for sættet fås kun i grå, men hvis du også ønsker en potte med, kan du få et sæt i 3 dele også og spare en del i forhold til originalprisen hvis man købe enkeltvis.

Pris: 169 kr.

Keeeper toiletsæde med Peter Plys

Udgået

Et alternativ til ovenstående (bare for at du har lidt at vælge imellem) kunne være dette toiletsæde fra Keeeper med Peter Plys motiv på. Peter Plys er i øjeblikket rigtig populært blandt små børn og du har sikkert også en bog derhjemme om ham og hans venner. Toiletsædet er mere eller mindre identisk, med samme funktionalitet og så er det også ret billigt, nemlig bare 61 kr. og jeg mener ikke der er nogen grund til at giver flere hundrede kroner for et toiletsæde.

Desværre fås det kun med dette ene motiv til den pris, men du kan også få det i lyserød med et Minnie Mouse motiv, i blå med Mickey Mouse motiv og i hvid med Elsa og Anna Frozen motiv. De 3 andre motiver koster mellem 99-111 kr. p.r. stk. Selvom det hjælper dit barn med at sidde på det rigtige toilet, kan der være lang vej op og derfor kan du overveje om du skal købe en matchende skammel med 1 trin eller 2 trin til din toilettræner, til mellem 72-168 kr. En skammel kan også bruges til at nå op til håndvaskes når der skal vaskes hænder bagefter.

Avanceret toilettræner med trappetrin

Jeg bruger selv og vil til hver en tid vælge denne type toiletsæde til børn, nemlig en toilettræner. En toilettræner består af et mindre toiletsæde der passer til små børn, men der medfølger også en trappe med et trin, så barnet også kan lære selv at sætte sig op på toilettet. Du kan ligeså godt slå to fluer med et smæk og lære barnet selv at gå op på toilettet når nu det alligevel skal lære det. Disse modeller er selvfølgelig lidt dyrere, men holder sig under 200 kr. og er dermed yderst konkurrencedygtigt i forhold til mange af de klassiske toiletsæder til børn. Jeg vil anbefale en af følgende 2 modeller, hvis du gerne vil have en toilettræner til børn med trappe.

Kiddyloo toilettræner med trappe fra Thermobaby

Vil du have en optimal pottetræner el. toilettræner som det jo egentlig er, så er denne her fra Kiddyloo et rigtig godt valg. Det er nemlig bare en potte med en monteret stige på, og nå ja så passer potten lige nedover et toiletsæde. Den er stabil og ergonomisk i den forstand at man kan indstille trinet til den højde der passer dit barn, håndtagene sidder godt så de både hjælper på vej op og når barnet sidder der, og toiletsædet er formet som en potte hvilket giver optimal støtte til barnet.

Kiddyloo fås i 3 forskellige farver: lyserød, lyseblå og den hvide som vist på billedet. Den er ikke overhængende grim og det er rart når nu den kommer til at stå fremme i en længere periode. Desuden er den skridsikker og nem at vedligeholde og rengøre.

Pris: 194 kr.

Babydan toiletsæde med trappe

Dette er en toilettræner der har trappe og toiletsæde i én. Det betyder at du kan lære dit barn både at gå op og sidde på toilettet og “gå på toilettet” i samme omgang. Denne toilettræner har modsat den fra Kiddyloo et mere “almindeligt toiletbræt, som minder om det vi andre også bruger, men trappetrinet giver god støtte når først barnet sidder deroppe.

Toilettræneren fås i en model, der er hvis og sort, så den passer egentlig meget fint ind på et badeværelse. Der er skridsikre sorte fødder, så trappen ikke glider væk under barnet når det kravler op og der er gode sorte gummi håndtag til at holde fat i, som giver god støtte når barnet skal kravle op.

Pris: 229 kr.

Alm. WC bræt til børn – Toiletsæde til hele familien

Toiletbræt til familien

Den sidste løsning er at udskifte dit nuværende toiletsæde, men et såkaldt familie toiletsæde. Det er en slags 2-i-1 toiletbræt, hvor der er to størrelse at vælge imellem. De foldes op og ned på samme måde som normalt (det lille toiletbræt til børn sidder selvfølgelig øverst), men er nok at foretrække til lidt større børn. Det er mest velegnet til børn der har lært at gå på toilettet da der ikke er meget støtte og ergonomi indarbejdet i denne type toiletbræt. Denne type er noget dyrere end de andre, men også i bedre kvalitet og lavet til at holde i mange år, og så ligner det også et “normalt” toiletbræt bare med ekstra funktionalitet.

Prisen på sådan en herlighed er fra 498,00-798,00 kr. alt efter om du ønsker det med “soft-close” eller ej. Det betyder at man ikke kan smække med brættet når man tager det ned, hvilke kan være meget rart med små børn der skal gøre det hele tiden.

Toiletsæde til børn i JYSK

Vi har efterhånden drevet denne baby-side i mange år og kan se at folk rigtig tit søger efter om de store varehuse som IKEA, Jysk og Harald Nyborg har specifikke babyprodukter. Det er også tilfælde denne gang, hvor mange søger efter toiletsæde til børn i JYSK.

JYSK har ikke og har aldrig solgt toiletsæder til børn, så desvære finder du det ikke i deres varehuse. Til gengæld har vi lige givet dig en masse billige anbefalinger af toiletsæder, som du kan bestille online og få leveret til døren.

Det var artiklen om toiletsæder til toilettræning af din lille pige eller dreng. Håber du har taget et valg og nu er klar til at begynde toilettræningen. For spørgsmål er du velkommen til at stille dem i kommentarfeltet herunder.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.