Pude til baby

Babypude – Hvornår skal du have en hovedpude til baby?

Vi er som voksne vandt til at man selvfølgelig sover med en hovedpude, men sådan er det ikke nødvendigvis for babyer og børn. Babyer behøver ikke have hovedpuder før de er ældre, men der kan være undtagelser. I denne artikel guider vi dig til hvornår du skal købe en pude til baby og hvilken babypude der er god at købe.

Indholdsoversigt:

  1. Babypude hvornår?
  2. 3 ergonomiske babypuder
  3. 3 baby hovedpuder

Hvornår skal din baby have en pude?

Under normale omstændigheder har din baby ikke brug for en hovedpude før det er 1,5-2 år gammel. Det skyldes at vi helst skal ligge som vi står oprejst, derfor at der ikke brug for støtte til babyens hoved før den er blevet lidt større.

Du kan sagtens ønske dig en baby hovedpude i 1-års fødselsdagsgave, da den snarligt skal tages i brug og det giver også mulighed for at vende din baby til at sove med den og skabe en tryghed på sigt. Bare placér den med betræk på ved siden af din baby når den sover om natten.

Hvornår må baby sove med pude?

baby sover uden babypude
Baby sover på siden uden babypude el. hovedpude til baby.

Der er ikke nogle regler eller guidelines for hvornår en baby må sove med hovedpude. Det er dog helt unødvendigt for en baby at have en hovedpude så længe barnet er under 1 år. Som allerede nævnt anbefaler jeg ikke at give din baby en hovedpude før 1,5-års alderen. Du kan også se på billedet herover hvordan en babykrop er så lille at behovet for støtte til hovedet endnu ikke er der, men det kan være hyggeligt med en babypude.

Du må give din baby en pude allerede fra den er blevet født, men som sagt vil det ikke hjælpe hverken dig el. baby. Fra 6 måneders alderen kan det måske være sjovt for baby at have en pude, især hvis din baby har ældre søskende der også har en pude de er glad for. Uden en pude er det også nemmere at være OBS på at undgå fladt baghoved.

Undgå fladt baghoved

Du kan dog give dine babyer lidt hjælp allerede fra de er helt små. Nogle babyer kan få flade baghoveder, hvis de hele tiden ligger på ryggen og ikke ligger på siden når de sover. Til det er der lavet specielt ergonomiske puder, der forhindre at babyen får fladt hoved. Disse hovedpuder kan man bruge så længe de er helt små og ligger stille mens de sover, ca. fra 0-6 måneder. Du kan læse mere om de ergonomiske babypuder herunder.

Ergonomisk babypude

Den ergonomiske babypude kan bruges fra babyen er 0 måneder gammel og i de første måneder af babyens levetid. Det er her at babyen stadig har et meget blødt hoved og derfor er der risiko for at baghovedet kan blive fladt. Det kan undgås hvis man ligger babyen på en ergonomisk pude mens den er lille.

En ergonomisk babypude er lavet med en lille fordybning til baghovedet, som sørger for at babyen ikke belaster et bestemt punkt på baghovedet, men holder den fine runde form. Herunder for du tre ud på en ergonomisk babypude. Der findes mange forskellige derude, men vi kan anbefale de 3 vi nævner herunder.

3 ergonomiske babypuder

Herunder finder du 3 eksempler på ergonomiske babypuder, hvor en af dem sågar er en ergonomisk babynest, der alle kan være med til at hjælpe med at undgå fladt baghoved. Generelt bør du dog også selv være opmærksom på hvilken side din babys hoved er på når det sover, og drejer hoved hvis du oplever at den sover for meget på den samme side af hovedet.

Babymoov babypude

Ergonomisk babypude fra Babymoov

Klassisk ergonomisk babypude fra Babymoov. Denne pude er formet som et hjerte, hvilket generelt er meget kendetegnende for de ergomoiske babypuder. De passer til babyen så længe den er mellem 0-6 måneder gammel og fås i 4 forskellige farver.

Pris: 299,00 kr.

Candide babypude

Candide ergonomisk babypude

En sjov og sød ergonomisk babypude fra mærket Candide. Denne pude har præcis samme effekt som puden fra Babymoov, men er i stedet formet som et bamsehoved. Hovedpuden fås kun i hvid men er meget blød og lækker i kvaliteten.

Pris: 138,00 kr.

Ergonomisk babynest

Babymoov ergonomisk babynest

Alternativt kan du opgradere fra ergonomisk pude til ergonomisk babynest. Med babynesten er det ikke bare hovedet der ligger i den rigtige position, men hele babyens kroppen der ligger korrekt og bliver aflastet mens babyen sover. Den er udviklet af professionelle og hedder Cosysleep.

Pris: 508,00 kr.

Almindelig hovedpude til baby

Når din baby bliver omkring 1,5-2 år gammel er det måske på tide at købe en almindelige babypude til din baby. Ofte vil du vide at det er tid når din baby begynder at hive bamser, dynen eller andet i sengen ind under hovedet når det sover.

Almindelige babypuder er meget mindre og fladere end en voksen pude, men eller ligner de bare en miniature udgave af den pude vi selv sover med om natten. Herunder har vi anbefalet 3 babypuder til din baby, men der findes mange forskellige derude.

3 hovedpuder til baby

Babydan babypude

Babydan babypude

Klassisk babypude fra mærket Babydan, der er et af de mest populære babymærker i Danmark. Puden er lavet i 100% bomuld og fyldt med andedun. Den er Øko-tex godkendt og derfor velegnet til allergikere Den er rigtig blød og i super kvalitet, fordi din baby fortjener det bedste. Passer til babyer i alderen 0-5 år.

Pris: 248,00 kr.

Cocoon babypude

Cocoon babypude

Denne babypude fra Cocoon er lavet af Merino uld, som er særligt godt åndbart. Puden er let, blød og flad så den passer til babyer og små børn. Al bomuld og uld brugt til puden er 100% økologisk, så denne pude er også velegnet til allergikere. Puden måler 40×45 cm.

Pris: 159,95 kr.

Aerosleep babypude

Aerosleep babypude

Udgået

Allergivenlig babypude fra Aerosleep. En god første hovedpude til den lille baby, fordi luften kan cirkulere frit gennem pude og dermed under barnets hoved. Den har 3D struktur der sikre at væsker som savl og andet hurtigt trænger ned i puden og væk fra overfladen hvor barnet ligger. Måler 46×30 cm.

Hvornår skal børn have hovedpude?

Næste skridt for dit barn er at få en juniorpude. Du kan læse i artiklen her at de ergonomiske babypuder kun er til det første år med baby, mens de klassiske hovedpuder til babyer kan holde op til omkring 5-års alderen. Det vil altså være når dit barn er 4-6 år at du skal ud at finde en juniorpude.

Det afhænger også af hvordan dit barn har det med hovedpuden og ikke mindst hvordan dit barn sover om natten, da en forkert hovedstilling kan give dårligere søvn og dårligere humør om dagen. Nogle børn knytter sig også meget til deres første hovedpude og det skal de have lov til, derfor kan du sagtens købe en børnepude, men bare lade dit barn sove med sin babypude fortsat.

Nu ved du lidt mere om hvornår din baby skal have sin første hovedpude, hvor du kan købe nogle gode babypuder henne og hvis vi kan hjælpe dig med mere, må du meget gerne skrive en kommentar herunder.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.