Børnesange – Danske sange for børn

Musik, sang og børn går bare godt i spænd og der er en lang række danske børnesange du kan synge for dit barn igen og igen til stor begejstring for dine børn og dig selv. I takt med du synger sangene mere og mere vil du opleve hvordan dit barn lære at synge med, lave fagter og danse til sangen helt naturligt.

På denne side har vi samlet de bedste danske børnesange i en lang liste, hvor du kan klikke dig videre til børnesangen for at finde teksten, melodien, noderne og akkorderne til sangen.

Danske børnesange tekster

Herunder finder du en lang liste over alle de bedste og mest populære danske børnesang, hvor du kan klikke dig videre til sangteksten og læse mere om sangens oprindelse.

Populære danske børnesange performere

I Danmark er der en række populære performere af ovenstående børnesange og herunder har vi valgt at fremhæve 3 af dem der hitter mest i øjeblikket.

Popsi og Krelle

Popsi og Krelle er startet som, en youtube-kanal – et youtube fenomen, hvor de har taget en række klassiske børnesange og fornyet dem med deres egne udklædninger, engagement og videoer. Det er blevet en kæmpe succes for dem og deres version af de populære danske børnesange er blandt de mest populære lige nu.

Sigurd

Sigurd Barrett bedre kendt fra Sigurds Bjørnetime har også indspillet en del børnesange gennem årerne.

Minisjang

I 2021 åbnede DR op for et helt nyt univers til de aller mindste som de kalder for Minisjang. En del af dette univers har været en komplet indspilning af rigtig mange klassiske børnesange, med børn der synger sangene og laver fagter til.

I Minisjangs børesange videoer finder du en god blanding af videoer med rigtige mennesker og animation, hvilket gør det meget attraktivt for børn at se på og følge med i.

Vuggestue sange

Nogle af disse børnesange er bedre egnet til de mindste børn, men andre er bedre egnet til de større børn. Det vil typisk være såkaldte fagtesange og kortere mere letforståelige sange. Men generelt er musik og sang et universelt sprog og det vigtigste er nok nogle glade melodier samt fagterne, fremfor teksten når det drejer sig om små vuggestue børn på 1-2 år.

Sange for børn fra 3-6 år

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.