Bro Bro Brille sang

Bro bro brille er en gammel sangleg der stadig bliver introduceret før børn den dag i dag. Den er god til at synge sammen med børn og samtidig lave noget aktivt, da der følger en lille sangleg med til den.

Her i artiklen kan du læse bro bro brille teksten på dansk og se hvordan man leger sanglegen med en gruppe børn el. voksne. Du kan også læse om sangen oprindelse og den dystre betydning, den sjovt nok har selvom den virker som en munter og sjov sang.

Bro bro brille tekst

Bro, bro, brille!
Klokken ringer elleve,
kejseren står på sit høje hvide slot,
så hvidt som et kridt,
så sort som et kul.

Fare, fare, krigsmand,
døden skal du lide,
den, som kommer allersidst,
skal i den sorte gryde.

Første gang så la’r vi ham/hende gå,
anden gang så lige så,
tredje gang så ta’r vi ham/hende
og putter ham/hende i gryden!

Bro bro brille legen

Hvis du gerne vil lave legen samtidig med at du synger sangen, så kan du herunder finde en guide til hvordan du skal gøre. Det skal siges at det ikke er nødvendigt at lave legen for at synge sangen, da den sagtens kan fungere som almindelig børnesang.

Sådan leger du bro bro brille:

  1. Få en gruppe af børn med på legen, helst minimum fem børn.
  2. To børn skal danne en bro med deres arme, som de andre børn kan gå under.
  3. Nu stille børnene sig i kø foran broen.
  4. Når man begynder at synge, skal den først begynde at gå under broen efterfulgt af de andre og sådan går man igen rundt og under broen.
  5. Når der i lege synges “…og tredje gang så ta’r vi ham/hende” så skal de to børn der danner broen skynde sig at fange den der går under broen i det øjeblik.

Sådan kan man fortsætte med legen og sangen indtil der kun er et barn tilbage, som ikke er blevet fanget og dermed har vundet legen.

Bro bro brille akkorder og noder

Der findes mange sider på nettet hvor du kan finde gratis akkorder og noder til sange som bro bro brille.

Hvad er bro bro brille sangens oprindelse og betydning?

Man mener at sangelegen og bro bro brille sangen stammer fra den Italienske bjergby Bergamo. Her skulle den være opstået for at vise indbyggernes klodsede optræden.

Legen virker udadtil ganske munter, men i virkeligheden handler den jo om døden og den der skal i den sorte gryde er så den der bliver taget af døden. Sanglegen findes også på mange andre sprog her i blandt tysk, islandsk, svensk og norsk ligesom Hjulene på bussen er en universel sang med en universel melodi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.